zaterdag, 21 oktober 2017

Projecten

suitcase full of travelstorie SFOT 2015 1

Suitcase full of travelstories = #SFOT
Mevrouw Jansssen en ik zijn op 2 juni 2015 vanuit Deventer voorstad voor onze “sjoelesin” reis vertrokken. Via 16 steden en 5 landen gingen we op weg naar Rome. Na een geweldige reis gaan we elkaar nu tijdelijke verlaten.
Ik, de koffer van Mevrouw Jansssen-over de grens ga op zoek naar mooie reisverhalen. Vanaf maandag 10 augustus tot 21 maart 2016 ben ik alleen op reis.

Lees meer: Suitcase full of travelstories = #SFOT

burendag 2016 5

Pommes d`amour en crazysjoelbak.

Burendag zaterdag 24 september 2016
Amsterdam Noord.

Mevrouw Jansssen heeft voor de burendag pommes d'amour /Liefdesappels gemaakt.

Het zijn appels op een stokje die voorzien zijn van een uitdagend rood karamellaagje. Echter Mevrouw Jansssen heeft de appeltjes versierd met allerlei kleurtjes.

In het najaar worden deze pommes d'amour in Frankrijk verkocht op kermissen, maar zijn ook in Italië en Amerika heel populair.

Is het een Franse traditie?
Het antwoord is nee.

De pommes d'amour komt uit Amerika en was van origine een bonbon met een stukje appel.

 

 

 IMG 20160922 WA0002 

Mevrouw Jansssen over de grens is actief in Zwolle.

Samen met het Wijbedrijfdieze‬ Oost onderzoekt Mevrouw Jansssen over de grens  welke functie "de Plint" kan vervullen voor de directe omgeving van het Simon van Slingelandtplein in de wijk Dieze oost. Het creëren van een meerwaarde voor zowel burgers als ondernemers uit de buurt is één van de speerpunten. Hoe kan de wens naar meer activiteiten in de wijk een kans bieden voor bewoners en ondernemers in de Plint?

Vergezeld met haar typemachine gaat Mevrouw Jansssen de wijk in en vraagt ze aan bewoners  hun plintwens te typen.  voor hun "'wensplint" 
Van ontmoetingsplek, tot gedoogzone, gezondfastfood, themakoken, kleine winkeltjes, bakkerij  en nog veel meer.

Ben je hierin geïnteresseerd en/of heb je zelf ideeën hierover? 
Mevrouw Jansssen hoort het graag!

  

.